FAMILJEN KAIPIO

Att hålla på med travhästar..

Att roa sig med små ponnysar..
(Här är det Starlight som inte har en aning om att farbror veterinär snart ska komma och ta bort dom där "två" mellan bakbenen..)

Att "mekanisera" med tjuriga gräsklippare årsmodell före Romar-riket...typ

Våra kära vänner Kaipio består av en hel del roliga människor som har säregna intressen

Yngst i familjen är Emil. En hejare på tre saker. Fotboll, pilkastning (med hela pilar) och trassla med datorn..

Familje"överhuvudet" Kaipio själv har tålamod. Fanskapet SKA igång. Gunnar sitter brevid och funderar nog på att ge Herr Kaipio en Trisslott eller nåt..

Tompa tillhör den äldre av Kaipios brödrarskara. Han är jättebra att ha vid höbärgning. Alltid glad. Urstark och så är han jättetrevlig. Tompa lyfter skrot. Fast vi tycker att han ska komma ner till oss och lyfta hästskit i stället....

Mamma Kaipio, till vardags kallad för antingen Eva eller finnkäring. (jaja, vi får säga så här. Hon kallar ju mig för bonnkäring). Eva gillar sin gubbe, sina ungar, sina ponnyn och att laga rabarberpaj till oss. Och så håller hon på med blommor.

Hon visar gärna sina odlingar för mig. Detta för hon vet att jag inte ens kan odla brännässlor... ;-)

Medans man inväntar på ett vettigt kort på Maria så kan jag berätta att detta är dottern i familjen. Hon är mest envis av allihop. Maria är en hejare på att jobba med hästar..Kolla HÄR

Sedan har dom en knippe katter. Sparre gillar folk

Denna är döpt till Max men får heta Grålle. Blir i alla fall mer modernt än den berömda gräsklipparen..

Denne är äldst och heter Pucko. Jodå. HAn är döpt till det. Han bor mest ute på vägen. Där är han mer effektiv än ett rödljus. Hittar man en meter röd sak liggandes på gruset så är det Pucko. Bara att stänga av bilen och invänta att han vaknar och behagar gå därifrån.

Dom här är intressanta.. Indra Vega och King of Vega. (fattas på bilden gör Hilda Vega)Allt började med att pappa Kaipio ville ha en hingst efter Kosar. Märren Orford levererade då en vääääldigt lång rad med stoföl..Pappa gav sig inte. Iväg med Orford, nytt försök. 11 månader senare så kom det ett..stoföl.
Så där höll han på. I flera år. Började bli trångt i stallet. Kunde ha haft ett medelstort stuteri om han betäckt alla stoföl som Orford fick.
Men så till slut för nåt år sedan så nedkom Orford med en HINGST. Pappa Kaipio var inte ens hemma då Orford lade sig på sämsta stället i hagen och fölade. Nu är grabben stor, ve och fasa så har pappa Kaipio KASTRERAT King of Vega..(A-M funderar...vad skulle han ha hingst till? ) ;-)

Det här är Kaipios absolut käraste ägodel. BASTUN!! Här hittar man familjen samlad minst tre dagar i veckan. På helgerna så följer det säkert med en och annan Pripps Blå in.

En "kaipio-figur" saknas här. Och det är deras Rambo. Dobbermannkorsning som man INTE ska göra sig osams med. Bild på honom kommer senare.

Pappa Kaipio är en skön lirare. Han är stensäker på att lära unghästar trava förbi stora timmerbilar. Lika duktig att sköta ett helt hushåll, laga mat och rycka ut till oss när det krisar med nåt. Han är klippan i familjen men har en svaghet..
Stavas C-A-L-V-A-D-O-S

Med denna vackra ros avslutar jag presentationen av några av våra nära vänner. Rosen ägnar vi till dom, som en uppskattning att dom finns och även hjälper oss i vått och torrt.
Denna ros ges även från alla våra unghästar som nuförtiden sköts om av just:
DOM EMINENTA KAIPIOS!!!!

---------------------------------------------------------------------------------