Icanifshecan har haft problem med sina tänder. Hon har ett sk. vågbett som gör att den vänstra sidan inte mal foder som det ska.
Hon är "vågig" i sin käke och behöver lite mer avancerad tandvård. Vi fick därför åka till Gunnar Wallgren på Strömsholms djursjukhus där det fanns lite mer avancerad utrustning.

Allra först får hon lite lugnande och sedan ställs hon i en undersökningsspilta med huvudet trätt i en vadderad ring. Detta för att man skall få en bättre arbetsställning. En munstege träs över huvudet så att Icans mun hålls öppen. Wallgren börjar med att titta på vad som skall åtgärdas...

Wallgren kollar även med händerna om var Ican är vass.

Därefter använder han en slags slipmaskin för att "rätta" felen. Han är mycket noggrann och kontrollerar gång på gång att det blir rätt...

Slutligen tar han bort tandsten på Icans framtänder...

Innan vi går ut så får hon testa den nya "hästvågen"... lite rund var hon...562 kilo
Ican är väldigt drogad så hon får stå och vakna upp i hästtransporten.

Ican kommer snart att gå iväg som ridhäst, och då är det viktigt att tänderna är helt OK. Men minst en gång per år måste hon få en ordentlig undersökning. Och det är inte bara hon, utan alla hästar behöver tandvård en gång per år.
Vi på Överberga önskar Ican all lycka på sitt nya ställe. Vi kommer i alla fall alltid att komma ihåg henne för några speciella saker...En underbar "moster" som tog väl hand om Jodys fölunge när Jody själv var halt...Men även som lekledare åt alla våra ettårsston som gick på bete.
Och så en sak till. Hennes otroligt breda och lena mule....